Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çorbası, limonlu, tarifilimonlu, yapılışı

Limonlu Balık Çorbası Tarifi-Limonlu Balık Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Balık Çorbası Tarifi-Limonlu Balık Çorbası Yapılışı





Limonlu Balık Çorbası Nasıl Yapılır?-Limonlu Balık Çorbası Tarifi-Limonlu Balık Çorbası Yapılışı

=malzemeler=

2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
250 g balık eti (beyaz renkli)
60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
6 ince limon dilimi

=hazırlanışı=


Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.