Midye Çorbası Tarifi-Midye Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Çorbası Tarifi-Midye Çorbası YapılışıMidye Çorbası Tarifi-Midye Çorbası Yapılışı Midye çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 200 gr ayıklanmış midye 25 gr margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı süt kreması 3-4 dal maydanoz 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz karabiber Hazırlanışı: * Suyu tencereye doldurup kaynatın Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin Margarini oda ısısında yumuşatın Maydanozu temizleyip kıyın * Un margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin ![]() * Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|