![]() |
Midye Çorbası Tarifi-Midye Çorbası Yapılışı
Midye Çorbası Tarifi-Midye Çorbası Yapılışı Midye çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 200 gr ayıklanmış midye 25 gr margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı süt kreması 3-4 dal maydanoz 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz karabiber Hazırlanışı: * Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın. * Un margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin. * Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.