![]() |
Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit YapılışıKörili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı Malzemesi: 10 adet ufak mezgit balığı 6 adet iri boy mantar 1 adet küçük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı köri 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema Tuz Karabiber Garnitür İçin; 1 bardak kıyılmış lahana 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı sıvıyağı Maydanoz Tuz Tarifi: • Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın ![]() • Kılçıksız ![]() ![]() • Mantarları yıkayıp ![]() ![]() • Soğan ile yağda soteleyin ![]() • Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin ![]() • 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin ![]() ![]() • Köri ile karıştırın ![]() • Balıkların üzerin gezdirin ![]() • Tuzunu kontrol edip ![]() ![]() • Havucu rendeleyin ![]() • Lahanaları ince ince kıyın ![]() • Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak ![]() ![]() • Balıkla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|