Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım) karabiber ( aslında içerisine kuş üzümü fıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadım arzu edilirse pilava konulabilir)[/list]YAPILIŞI1 1 kg hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayın ardından tuzlayın![]() 2 1 adet soğanı küp küp doğrayın Teflon tencerede bir miktar yağla kavurun ( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir ) kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun![]() ![]() 4 Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın![]() 5 Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin![]() ![]() 6 Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın![]() ![]() 7 Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün![]() ![]() 8 Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın![]() ![]() ![]() ![]() 9 Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın![]()
|
|
|
|