ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575876)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:23 PM

Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
 


.karabiber ( aslında içerisine kuş üzümü.fıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadım.arzu edilirse pilava konulabilir)[/list]YAPILIŞI

1 . 1 kg. hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayın.ardından tuzlayın.
2. 1 adet soğanı küp küp doğrayın.Teflon tencerede bir miktar yağla kavurun. ( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir )

.kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 . Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın.

5 . Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
6 . Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
7 . Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

8. Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
9. Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.