![]() |
Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
.karabiber ( aslında içerisine kuş üzümü.fıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadım.arzu edilirse pilava konulabilir)[/list]YAPILIŞI 1 . 1 kg. hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayın.ardından tuzlayın. 2. 1 adet soğanı küp küp doğrayın.Teflon tencerede bir miktar yağla kavurun. ( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir ) .kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 4 . Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın. 5 . Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 6 . Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 7 . Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 8. Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 9. Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.