Mezgit Buğulama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezgit Buğulama TarifiMezgit Buğulama Tarifi Resimli Mezgit Buğulama Tarifi Mezgit Buğulama nasıl yapılır Mezgit Buğulama malzemeleri Malzemeler • 1/2 kg mezgit • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 5 su bardağı su• 1/2 demet maydanoz • 3 adet marul yaprağı • Tuz ve karabiber Mezgit Buğulama Tarifi • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz![]() • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız![]() • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates biber ve maydanozları balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz![]() • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz![]() Sıcak servis yapınız
|
|
|
|