ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mezgit Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575792)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:37 PM

Mezgit Buğulama Tarifi
 


Mezgit Buğulama Tarifi

Resimli Mezgit Buğulama Tarifi
Mezgit Buğulama nasıl yapılır
Mezgit Buğulama malzemeleri

Malzemeler
• 1/2 kg mezgit
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1.5 su bardağı su
• 1/2 demet maydanoz
• 3 adet marul yaprağı
• Tuz ve karabiber



Mezgit Buğulama Tarifi

• Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz.
• Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız.
• Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates biber ve maydanozları balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz.
• Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.