|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| geleneksel, lazanya, tarifigeleneksel, yapılışı |
Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya YapılışıGeleneksel lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı Malzemeler • 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya ![]() • 400 gr kıyma![]() • 2 adet soğan ![]() • 2 adet domates ![]() • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ![]() • 1 adet patlıcan ![]() • 2 5 su bardağı süt![]() • 1 çay kaşığı un ![]() • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ![]() • 2 yemek kaşığı parmesan rende ![]() • Karabiber ![]() • Tuz Tarif Soğanı küp doğrayın 1 domatesi rendeleyin İkincisini soyup küp kesin Patlıcanı alaca soyup küp doğrayın Tuzlu suda bekletin![]() Zeytinyağını ısıtın Soğanları ve kıymayı ekleyip çevirin Suyunu çekince domates rendesi ve doğranmış domatesi ekleyin Biraz çevirip patlıcanları ilave edin Kısık ateşte 9-10 dakika pişirmeye bırakın![]() Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın süzün Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyin ve çevirin Soğuk sütü yavaşca ekleyin Tuz biber ekip koyulaşana kadar pişirin![]() Fırın kabına beşamel yayıp üstüne lazanyaları dizin ve kıymalı harcı yayın En üste lazanya gelecek şekilde dizin Kalan beşameli yayıp parmesan rendesi serpiştirin 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin
|
|
|
|