ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575790)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:38 PM

Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı
 


Geleneksel lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı

Malzemeler
• 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya.
• 400 gr. kıyma.
• 2 adet soğan.
• 2 adet domates.
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
• 1 adet patlıcan.
• 2.5 su bardağı süt.
• 1 çay kaşığı un.
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
• 2 yemek kaşığı parmesan rende.
• Karabiber.
• Tuz.

Tarif

Soğanı küp doğrayın. 1 domatesi rendeleyin. İkincisini soyup küp kesin. Patlıcanı alaca soyup küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin.

Zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve kıymayı ekleyip. çevirin. Suyunu çekince domates rendesi ve doğranmış domatesi ekleyin. Biraz çevirip patlıcanları ilave edin. Kısık ateşte 9-10 dakika pişirmeye bırakın.

Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. süzün. Beşamel sos için tereyağını eritip. unu ekleyin ve çevirin. Soğuk sütü yavaşca ekleyin. Tuz. biber ekip koyulaşana kadar pişirin.

Fırın kabına beşamel yayıp üstüne lazanyaları dizin ve kıymalı harcı yayın. En üste lazanya gelecek şekilde dizin. Kalan beşameli yayıp. parmesan rendesi serpiştirin. 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.