İhbeyşi Tarifi - İhbeyşi Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İhbeyşi Tarifi - İhbeyşi Yapılışıİhbeyşi Tarifi - İhbeyşi Yapılışı - İhbeyşi Nasıl Yapılır? MALZEMELER 50 gram kıyma 15 çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak YAPILIŞ TARİFİ Kıyma birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin 1 adet arpacık soğanını yemeklik doğrayıp tavada kavurun 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin 1 çay bardağı suyu ilave edin Küçük köfteleri tencereye alın On beş dakika pişirin İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın |
|