![]() |
Arnavut Çiğeri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut Çiğeri Tarifi![]() ARNAVUT CİĞERİ: 1 adet kuşbaşı doğranmış ciğer 3 yemek kaşığı un doğranmış ciğeri yıkamak için 1 kutu kadar süt tuz soğan sumak patates sıvı yağ YAPILIŞI: 1-önce küp doğranmış patateslerimizi kızartıyoruz sonra doğranmış ciğerleri kanı çıkana kadar su ile değil süt ile yıkayarak bir kaba alıyoruz ![]() ![]() 2-ciğerleri güzelce unlayıp fazla unlarını bir tel süzgü ile alıyoruz ![]() 3-tavamıza ciğerlerimizi örtecek kadar sıvı yağ koyarak yağı iyice kızdırıyoruz ve bu kızgın yağda ciğerimizi tam olarak 4 dakika pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() 4-servis tabağına aldığımız ciğer ve patatesin yanına sumakla ovulmuş soğanımızı da yerleştirerek soğutmadanservis yapıyoruz isterseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz Alıntı |
![]() |
![]() |
|