Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, ciğeri, tarifi

Arnavut Çiğeri Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Çiğeri Tarifi








ARNAVUT CİĞERİ:
1 adet kuşbaşı doğranmış ciğer
3 yemek kaşığı un
doğranmış ciğeri yıkamak için 1 kutu kadar süt
tuz
soğan
sumak
patates
sıvı yağ

YAPILIŞI:
1-önce küp doğranmış patateslerimizi kızartıyoruz sonra doğranmış ciğerleri kanı çıkana kadar su ile değil süt ile yıkayarak bir kaba alıyoruzçünkü su kullanırsak ciğer sertleşiyor
2-ciğerleri güzelce unlayıp fazla unlarını bir tel süzgü ile alıyoruz
3-tavamıza ciğerlerimizi örtecek kadar sıvı yağ koyarak yağı iyice kızdırıyoruz ve bu kızgın yağda ciğerimizi tam olarak 4 dakika pişiriyoruztuzu pişme süresinin sonunda ilave ediyoruzsüre daha çok olursa et sertleşir4 dakika etin pişmesine yetiyor
4-servis tabağına aldığımız ciğer ve patatesin yanına sumakla ovulmuş soğanımızı da yerleştirerek soğutmadanservis yapıyoruz isterseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.