![]() |
Makbule Yemeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makbule Yemeği Tarifi![]() Malzemeler 500 gr kuşbaşı doğranmış et ![]() 2 su bardağı pirinç 2 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı Derin bir tencerede etleri kavurun ![]() ![]() Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün ![]() ![]() Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin ![]() ![]() Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin ![]() ![]() ![]() Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın ![]() ![]() Karıştırmadan kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|