![]() |
Makbule Yemeği Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 500 gr kuşbaşı doğranmış et. 2 su bardağı pirinç 2 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı Derin bir tencerede etleri kavurun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.