Biftek Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek Sarma Tarifi![]() Malzemeler
6 tane orta boy patates Yarım bardak süt Bir kaşık tereyağ Tuz pul biber karabiber maydanozYapılışı: Öncelikle çok ince kesilmiş biftekleri güzelce dövüyoruz ezmeden ezmeye yakın (ben sığır biftek kullandim) limon ve baharatlarla ovup bekletiyoruz Daha sonra patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz diğer tarafta peynirleri ceviz içini maydanoz ve baharatları karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz![]() Bu süre içinde beklemiş olan biftekleri tahtamızın üstüne alıp iç harcını alıp sarmaya başlıyoruz kurdan yardımıyla tutturuyoruz Kızgın yağda kızartıyoruz üç yüzeyi güzelce kızarttıktan sonra kurdanı çıkarıp o yüzeyi de kızarttıktan sonra tabağına alıyoruz![]() Kızartırken acele edip çevirmemeli iyice kızarmasını beklemeliyiz Patatesleri ezip süt tereyağı ve baharatlarla püre yaptıktan sonra servis yapıyoruz![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|