ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftek Sarma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575246)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:06 PM

Biftek Sarma Tarifi
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • Yarım kilo biftek
  • Yarım bardak kasar rendesi
  • Yarım bardak beyaz peynir
  • yarım bardaktan az ceviz içi
  • Maydonoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon
  • kürdan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Patates Püresi için
6 tane orta boy patates
Yarım bardak süt
Bir kaşık tereyağ
Tuz. pul biber. karabiber. maydanoz


Yapılışı:

Öncelikle çok ince kesilmiş biftekleri güzelce dövüyoruz ezmeden. ezmeye yakın (ben sığır biftek kullandim). limon ve baharatlarla ovup bekletiyoruz. Daha sonra patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz. diğer tarafta peynirleri. ceviz içini. maydanoz ve baharatları karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz.
Bu süre içinde beklemiş olan biftekleri tahtamızın üstüne alıp. iç harcını alıp sarmaya başlıyoruz. kurdan yardımıyla tutturuyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. üç yüzeyi güzelce kızarttıktan sonra kurdanı çıkarıp o yüzeyi de kızarttıktan sonra tabağına alıyoruz.


Kızartırken acele edip çevirmemeli iyice kızarmasını beklemeliyiz. Patatesleri ezip süt.tereyağı ve baharatlarla püre yaptıktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.