![]() |
Biftek Sarma Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
6 tane orta boy patates Yarım bardak süt Bir kaşık tereyağ Tuz. pul biber. karabiber. maydanoz Yapılışı: Öncelikle çok ince kesilmiş biftekleri güzelce dövüyoruz ezmeden. ezmeye yakın (ben sığır biftek kullandim). limon ve baharatlarla ovup bekletiyoruz. Daha sonra patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz. diğer tarafta peynirleri. ceviz içini. maydanoz ve baharatları karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz. Bu süre içinde beklemiş olan biftekleri tahtamızın üstüne alıp. iç harcını alıp sarmaya başlıyoruz. kurdan yardımıyla tutturuyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. üç yüzeyi güzelce kızarttıktan sonra kurdanı çıkarıp o yüzeyi de kızarttıktan sonra tabağına alıyoruz. Kızartırken acele edip çevirmemeli iyice kızarmasını beklemeliyiz. Patatesleri ezip süt.tereyağı ve baharatlarla püre yaptıktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.