Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpacık, kebabı, soğanlı, tarifi, tas

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi








Malzemeler:
4 adet patates
½ kilo kuşbaşı et
arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık salça
tuz karabiber pul biber
yağ


Hazırlanışı: Patatesleri yemeklik doğrayıp soğanı ve sarımsağı soyuyoruz Bütün malzemeleri bir kaba alıp bir su bardağı suyla güzelce harmanlıyoruz




Isıya dayanıklı bir (tas) ın içine harmanladığımız malzemeleri koyuyoruz


Tenceremizi doldurduğumuz tasımızın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz Tenceremize biraz daha su ekleyip harlı ateşte kaynamaya bırakıyoruz Su kaynayınca altını yarıma alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Tasın hava almaması için üzerine ağır bir malzeme koymayı unutmayın…Afiyet olsun




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.