Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı TarifiMalzemeler: 4 adet patates ½ kilo kuşbaşı et arpacık soğan 1 baş sarımsak 1 kaşık salça tuz karabiber pul biber yağ Hazırlanışı: Patatesleri yemeklik doğrayıp soğanı ve sarımsağı soyuyoruz Bütün malzemeleri bir kaba alıp bir su bardağı suyla güzelce harmanlıyoruz Isıya dayanıklı bir (tas) ın içine harmanladığımız malzemeleri koyuyoruz Tenceremizi doldurduğumuz tasımızın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz Tenceremize biraz daha su ekleyip harlı ateşte kaynamaya bırakıyoruz Su kaynayınca altını yarıma alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Tasın hava almaması için üzerine ağır bir malzeme koymayı unutmayın…Afiyet olsun Alıntı |
|