![]() |
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 4 adet patates ½ kilo kuşbaşı et arpacık soğan 1 baş sarımsak 1 kaşık salça tuz. karabiber. pul biber yağ Hazırlanışı: Patatesleri yemeklik doğrayıp. soğanı ve sarımsağı soyuyoruz. Bütün malzemeleri bir kaba alıp. bir su bardağı suyla güzelce harmanlıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Isıya dayanıklı bir (tas) ın içine harmanladığımız malzemeleri koyuyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tenceremizi doldurduğumuz tasımızın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz. Tenceremize biraz daha su ekleyip harlı ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynayınca altını yarıma alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tasın hava almaması için üzerine ağır bir malzeme koymayı unutmayın…Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.