Et Tandır Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Tandır TarifiEt Tandır Tarifi Et Tandır Tarifi Resimli Et Tandır Tarifi Resimli Et Tandır Tarifi Et Tandır nasıl yapılır Et Tandır yemek tarifi Et Tandır Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir) ¼ limon (2-3 dilim ince limon) 1 defne yaprağı tuz karabiber kekik Yapılışı Eti soğuk suda güzelce yıkayın Tuz karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin Etin üzerine eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 25-3 saat kadar pişirin Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır |
|