Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tandır, tarifi

Et Tandır Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Tandır Tarifi





Et Tandır Tarifi

Et Tandır Tarifi Resimli
Et Tandır Tarifi
Resimli Et Tandır Tarifi
Et Tandır nasıl yapılır
Et Tandır yemek tarifi


Et Tandır

Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)
¼ limon (2-3 dilim ince limon)
1 defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik

Yapılışı

Eti soğuk suda güzelce yıkayın Tuz karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin Etin üzerine eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 25-3 saat kadar pişirin Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.