ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Tandır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575193)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:15 PM

Et Tandır Tarifi
 


Et Tandır Tarifi

Et Tandır Tarifi Resimli
Et Tandır Tarifi
Resimli Et Tandır Tarifi
Et Tandır nasıl yapılır
Et Tandır yemek tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Et Tandır

Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)
¼ limon (2-3 dilim ince limon)
1 defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik

Yapılışı

Eti soğuk suda güzelce yıkayın. Tuz karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın. Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin. Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin. Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin. Etin üzerine eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun. Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 25-3 saat kadar pişirin. Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.