Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, kebabı, krep, tarifiresimli

Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)






5 -3 bardak süt[/list][*]1 kepçe hamur tavaya dökülerek arkalı önlü hafif pişirilir[/list]ET SOTE MALZEMELERİ
  • 600 gr kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 15 adet mantar
ET SOTE HAZIRLANIŞI
  • Soğanlar ince kıyılır
  • Patateshavuç küp küp doğranır
  • Tencereye az yağ konulur etler eklenip kapağı kapatılarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir
  • Havuç patates eklenir karıştırılır
  • İnce dilimlenmiş mantar eklenir
  • Baharatla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edilir pişirilir
bohça şeklinde kapatılır[*]Ters çevrilir tepsiye dizilir[*]Kalan et suyu üzerine gezdirilir[*]Üzerine kaşar dilimi domates biber konur kürdan batırılır[*]200 c ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir[/list]


PÜF NOKTASI
  • Krep doldurulurken et suyu konulmamalıdır
  • Krep hazırlanırken harç çok sıcak olmamalıdır
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.