ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575188)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:16 PM

Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)
 



.5 -3 bardak süt[/list].[*]1 kepçe hamur tavaya dökülerek arkalı önlü hafif pişirilir.[/list]ET SOTE MALZEMELERİ
  • 600 gr kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 15 adet mantar
ET SOTE HAZIRLANIŞI
  • Soğanlar ince kıyılır
  • Patates.havuç küp küp doğranır
  • Tencereye az yağ konulur etler eklenip kapağı kapatılarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Havuç patates eklenir karıştırılır.
  • İnce dilimlenmiş mantar eklenir.
  • Baharatla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edilir. pişirilir
. bohça şeklinde kapatılır.[*]Ters çevrilir. tepsiye dizilir[*]Kalan et suyu üzerine gezdirilir[*]Üzerine kaşar dilimi domates biber konur kürdan batırılır[*]200 c ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.[/list]http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


PÜF NOKTASI
  • Krep doldurulurken et suyu konulmamalıdır
  • Krep hazırlanırken harç çok sıcak olmamalıdır
Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.