Mayonezin İncelikleri.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezin İncelikleri..a) Sıfır asitli zeytinyağı kullanılmalı ![]() b) Kullanılacak yağ ile yumurta aynı sıvı derecesinde olmalıdır Günlük yumurta kullanılması daha uygundur Buzdolabından alı-'nan bir yumurta ile oda sıcaklığında yağ ile mayonez yapılmaz Yumurtanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir![]() c) Başlangıçta çok süratli ve damla damla yağ koyarak yapılmalıdır ![]() ç) Kesilme işareti görünürse 1 kaşık kaynar su azar azar konur ![]() d) Tutmaya başladıktan sonra yani koyulaşınca sicim gibi yağ ilave edip mikserle karıştırmaya devam edilir![]() e) Mikserle karıştırma daima bir yöne doğru yapılmalıdır ![]() f) Mayonez kanapelerde sandöviçlerde salatalarda balık yemeklerinde yumurta çeşitlerinde makarnalarda kızartmalarda kullanılan çok önemli bir salçadır![]() |
|
|
|