ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Mayonezin İncelikleri.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574398)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:35 PM

Mayonezin İncelikleri..
 


a) Sıfır asitli zeytinyağı kullanılmalı.

b) Kullanılacak yağ ile yumurta aynı sıvı derecesinde olmalıdır. Günlük yumurta kullanılması daha uygundur. Buzdolabından alı-'nan bir yumurta ile oda sıcaklığında yağ ile mayonez yapılmaz. Yumurtanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir.

c) Başlangıçta çok süratli ve damla damla yağ koyarak yapılmalıdır.

ç) Kesilme işareti görünürse 1 kaşık kaynar su azar azar konur.

d) Tutmaya başladıktan sonra. yani koyulaşınca sicim gibi yağ ilave edip mikserle karıştırmaya devam edilir.

e) Mikserle karıştırma daima bir yöne doğru yapılmalıdır.

f) Mayonez kanapelerde. sandöviçlerde. salatalarda. balık yemeklerinde. yumurta çeşitlerinde. makarnalarda. kızartmalarda kullanılan çok önemli bir salçadır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.