Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şelame Tarifi-Şelame YapılışıŞelame Nasıl Yapılır?-Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı Malzemeler HAMURU İÇİN bir su bardağı sıvı yağ yarım kilo un yüz gram margarin bir adet yaş maya bir tatlı kaşığı tuz bir litre su bir çay kaşığı karabiber bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber İÇİ İÇİN yarım kilo patates bir adet orta boy soğan Yapılışı Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulursıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılırDiğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patatesmargarinle kavrulmuş soğankırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılırAçılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılırTavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılırAfiyet olsun |
|