ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574369)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:23 PM

Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı
 


Şelame Nasıl Yapılır?-Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı

Malzemeler

HAMURU İÇİN
bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo un
yüz gram margarin
bir adet yaş maya
bir tatlı kaşığı tuz
bir litre su
bir çay kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN
yarım kilo patates
bir adet orta boy soğan

Yapılışı

Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulur.sıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılır.Diğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patatesmargarinle kavrulmuş soğankırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir.
Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılır.Açılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılır.Tavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılır.Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.