karabiber pul biber[*]1 yemek kaşığı zeytinyağ[/list] Üstüne sürme sosu:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
lazanya yapraklarının arasına sermek için 300 gr tel peyniri veya taze kaşar
300gr taze kaşar
lazanyaları haşlamak için üç kilo su 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
Yoğurma kabıma yumurtaları kırdım çatal yardımıyla iyice çırptım
Tuzunu yağını suyunu katıp yavaş yavaş unu ekleyerek sert ele yapışmayan hamur haline getirdim
Hamurun üstünü örterek 10 dakika dinlendirdim
Hamurum dinlenirken tencereye yağımı koydumküp şeklinde doğradığım soğanları katıp hafif öldürdüm
Yıkayıp süzdüğüm ıspanağı içine atarak ıspanaklar suyunu çekene kadar harlı ateşte kavurdum
Tuzunu baharatını katıp soğumaya bıraktım
Dinlendirdiğim hamuru 3 eşit parçaya bölerek her birini 40 santim cıvarında açarak 4 eşit parçaya bölüp kestim kestiğim hamurları masaya un serperek kenara koydum
Tencerede suyu kaynattım içine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını döküp hamur parçalarını 4 der tane olarak kaynayan suda 2 dakika haşladım arada bir yapışmasını önlemek için spatula yardımıyla aralarını ayırdım
Haşladığım hamurları delikli kepçeyle süzdürerek aldım hazırladığım soğuk suyun içine attım
Hamurları süzdürüp dik dörtgen borcama fırın kabımın boyuna göre keserek 2 şer tane sırasıyla dizdim
Dizdiğim her kata yumurta sosu sürdüm üstüne peynirleri döşedim
İkinci katından sonra yine yumurta sos sürdüm üzerine ıpanağı döşedim
Yedi katlı lazanyam oldu ıspanak harcımı ikiye bölerek sekiz katın arasında iki kerere döşeyerek kullandım
Diğer katların her birine yumurta sosu ve peynir döşedim
Bu işlemleri yapraklarım bitene kadar uyguladım en son üstüne artan yumurta sosumu sürdüm minik tereyağı parçalarıkoydum
Kızdırdığım 200° C fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.