Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Kullanılan Malzemeler:[*]hamur için[*]1- 750 gr un[*]2- tuz[*]3- ılık su[*]iç malzemesi[*]1- 300gr kıyma[*]2- 2 orta boy soğan[*]3- tuz[*]4- karabiber[*]katlar arasına sürmek için[*]yaklaşık yarım paket margarin[*]üstüne[*]sarımsaklı yoğurt[*]yağda kızdırılmış pul biber nane Hazırlık[*]isteğe göre 1 veya 2 soğan ince ince doğranır [*]soğan kıymaya eklenir [*]bir tutam tuz bir tutam karabiberde kıymaya eklenip karıştırılır hafif yoğurulur [*]iç malzememiz hazır [*]yoğurma kabına un ve tuz alınır [*]öncelikle 1 su bardağı ılık su ilave edilerek hamur haline getirilir [*]yumuşak (kulak memesi yumuşaklığı diye tabir ettiğimiz bir hamur elde etmeliyiz) bir hamur elde etmek için ara ara ılık su ilave edilerek yoğurulur [*]hamurumuzda hazır [*]ara katlar için yarım paket margarin eritilir ılık bir hale getirilir Tarifin Hazırlanışı[*]hamur tezgaha alınır rulo haline getirilip 10 eşit parçaya bölünür [*]1 parça tabak büyüklüğüne gelene kadar merdane yardımıyla açılır [*]açılan parçanın üstüne 1 kaşık erimiş margarin dökülerek fırça yardımıyla heryerine yedirilir [*]2 parçada tabak büyüklüğünde açılır ve 1 parçanın üstüne konulur 2 parçada margarinle yağlanır [*]tüm parçalar bu şekilde açılıp yağlanır bittiğinde büyüteceğimiz alana ters çevrilerek alınır[*]üstüste konulmuş 10 parça hamur tamamen merkezden dışa doğru elle bastırma ve çekme şeklinde büyütülüp açılır [*]çok ince açılmayacak yarım cm kalınlığında olması yeterli [*]açılmış hamur yaklaşık 6 santimlik aralıklarla yatay ve dikey olarak kesilir [*]parçalara hazırladığımız içden birer tutam tek tek dağıtılır [*]bohça şeklinde kapatılır kapattığımız bölüm altta kalacak şekilde tepsiye dizilir [*]üzerinede fırça yardımıyla ılıtılmış margarinden sürülür [*]200 derecede üstü kızarana dek (yaklaşık 30 dk) fırınlanır [*]fırından alınan mantıya hemen sıcağı sıcağına[*]koyu ayran kıvamında hazırlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür [*]tepsinin üstü kapatılıp 10dk kadar beklenir [*]servis tabağına alınan mantının üstüne kızdırılmış yağ nane karışımı dökülerek[*]sıcak sıcak servis edilir [*]afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|