ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574298)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:35 PM

Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kullanılan Malzemeler:[*]hamur için[*]1- 750 gr un[*]2- tuz[*]3- ılık su[*]iç malzemesi[*]1- 300gr kıyma[*]2- 2 orta boy soğan[*]3- tuz[*]4- karabiber[*]katlar arasına sürmek için[*]yaklaşık yarım paket margarin[*]üstüne[*]sarımsaklı yoğurt[*]yağda kızdırılmış pul biber nane
Hazırlık[*]isteğe göre 1 veya 2 soğan ince ince doğranır.[*]soğan kıymaya eklenir.[*]bir tutam tuz bir tutam karabiberde kıymaya eklenip karıştırılır hafif yoğurulur.[*]iç malzememiz hazır.[*]yoğurma kabına un ve tuz alınır.[*]öncelikle 1 su bardağı ılık su ilave edilerek hamur haline getirilir.[*]yumuşak (kulak memesi yumuşaklığı diye tabir ettiğimiz bir hamur elde etmeliyiz) bir hamur elde etmek için ara ara ılık su ilave edilerek yoğurulur.[*]hamurumuzda hazır.[*]ara katlar için yarım paket margarin eritilir ılık bir hale getirilir.
Tarifin Hazırlanışı[*]hamur tezgaha alınır. rulo haline getirilip 10 eşit parçaya bölünür.[*]1. parça tabak büyüklüğüne gelene kadar merdane yardımıyla açılır.[*]açılan parçanın üstüne 1 kaşık erimiş margarin dökülerek fırça yardımıyla heryerine yedirilir.[*]2. parçada tabak büyüklüğünde açılır ve 1. parçanın üstüne konulur. 2. parçada margarinle yağlanır.[*]tüm parçalar bu şekilde açılıp yağlanır. bittiğinde büyüteceğimiz alana ters çevrilerek alınır[*]üstüste konulmuş 10 parça hamur tamamen merkezden dışa doğru elle bastırma ve çekme şeklinde büyütülüp açılır.[*]çok ince açılmayacak yarım cm kalınlığında olması yeterli.[*]açılmış hamur yaklaşık 6 santimlik aralıklarla yatay ve dikey olarak kesilir.[*]parçalara hazırladığımız içden birer tutam tek tek dağıtılır.[*]bohça şeklinde kapatılır. kapattığımız bölüm altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.[*]üzerinede fırça yardımıyla ılıtılmış margarinden sürülür.[*]200 derecede üstü kızarana dek (yaklaşık 30 dk) fırınlanır.[*]fırından alınan mantıya hemen sıcağı sıcağına[*]koyu ayran kıvamında hazırlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür.[*]tepsinin üstü kapatılıp 10dk kadar beklenir.[*]servis tabağına alınan mantının üstüne kızdırılmış yağ nane karışımı dökülerek[*]sıcak sıcak servis edilir.[*]afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.