![]() |
İspanakli Gül Böregi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanakli Gül Böregimalzemeler 6 yaprak yufka 1 kg ispanak yikanmis dogranmis 5 orta boy sogan sos icin 5 yumurta 1 bardak yogurt 1 bardak sivi yag 1 bardak süt yarim bardak madensuyu tuz ilk önce ufak dogranmis soganlar sivi yagda kavrulur ve üzerine temizlenmis dogranmis ispanaklar ilave edilir ![]() ![]() yufkalarin herbiri ikiye kesilir (yarim ay seklinde) yufka yapragi masaya konur ve ispanak harci öne bir serit gibi doldurulur ![]() ![]() sonra yapragi ön tarafindan sarmaya baslanir ve olusan uzun yufkayi bir gül gibi kendi capinda yavarlak bir sekilde sarmaya baslanir ![]() bu sarilan gülü yaglanmis bir tepsiye konur ve üzerinede sostan sürülür ![]() bu sekilde en az bir saat bekletilir sonunda üzerine yumurta sarisi sürülüp önceden isitilmis firinda 175° en az yirmi dakika pisirilir ![]() afiyet olsun arzuya göre pistikten sonra üzerine sarimsakli yogurt ve tereyaginda kavrulmus pul biberi eklenir |
![]() |
![]() |
|