![]() |
İspanakli Gül Böregi
malzemeler 6 yaprak yufka 1 kg ispanak yikanmis dogranmis 5 orta boy sogan sos icin 5 yumurta 1 bardak yogurt 1 bardak sivi yag 1 bardak süt yarim bardak madensuyu tuz ilk önce ufak dogranmis soganlar sivi yagda kavrulur ve üzerine temizlenmis dogranmis ispanaklar ilave edilir. tuz ve arzuya göre pul biber ilave edilir. yufkalarin herbiri ikiye kesilir (yarim ay seklinde) yufka yapragi masaya konur ve ispanak harci öne bir serit gibi doldurulur. yapragin üzerine de biraz ispanak konulur sonra bir kasik yardimiyla yapilan sostan üzerine dökülür . sonra yapragi ön tarafindan sarmaya baslanir ve olusan uzun yufkayi bir gül gibi kendi capinda yavarlak bir sekilde sarmaya baslanir. bu sarilan gülü yaglanmis bir tepsiye konur ve üzerinede sostan sürülür. bu sekilde en az bir saat bekletilir sonunda üzerine yumurta sarisi sürülüp önceden isitilmis firinda 175° en az yirmi dakika pisirilir. afiyet olsun arzuya göre pistikten sonra üzerine sarimsakli yogurt ve tereyaginda kavrulmus pul biberi eklenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.