|
|
Konu Araçları |
anlatım, börek, lorlu, semizotlu, tarifiresimli |
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)Baklava Yufkasıyla Semizotlu Lorlu Börek: Malzemeler: Bir paketten az baklava yufkası(Marketlerde satılıyor) 2 demet semizotu 1 su bardağı böreklik lor peyniri (ben sütü kestirip kendim yapmıştım) 2 yumurta 2 su bardağı süt 3/4 su bardağı sıvıyağ 1 kabartma tozu tuz isteğe göre nanekarabiber pulbiber Yapılışı: Önce fırın kabını yağlayın1 adet baklavalık yufkayı serin buarada 2 yumurta2 bardak sütsıvıyağ kabartma tozu ve biraz tuzu bir kasede çırpın3-4 tane yufkayı parçalayıp aralarına bu karışımdan gezdirip tepsiye yerleştirin Semizotunu irice kıyıp lor peyniri ile karıştırın ve istediğiniz baharatları ekleyinBunun yarısını fırın kabındaki yufkaların üzerine yayın Tekrar 3-4 yufkayı parçalayıp aralarını soslayarak üzerine serinKalan semizotlu karışımı üzerine yayın 4-5 yufkayı son olarak parçalayıp yerleştirin En sona da 1 bütün yufkayla üzerini örtünbıçakla birkaç yerinden delinkalan sosu üzerine gezdirinSusam ve çörek otu serpinIsıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Pişip ılınınca büyük başka bir tepsiye ters çevirinİstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın Afiyet olsun Alıntı |
|