|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, börek, lorlu, semizotlu, tarifiresimli |
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Baklava Yufkasıyla Semizotlu Lorlu Börek: Malzemeler: Bir paketten az baklava yufkası(Marketlerde satılıyor) 2 demet semizotu 1 su bardağı böreklik lor peyniri (ben sütü kestirip kendim yapmıştım) 2 yumurta 2 su bardağı süt 3/4 su bardağı sıvıyağ 1 kabartma tozu tuz isteğe göre nane karabiber pulbiberYapılışı: Önce fırın kabını yağlayın 1 adet baklavalık yufkayı serin buarada 2 yumurta 2 bardak süt sıvıyağ kabartma tozu ve biraz tuzu bir kasede çırpın 3-4 tane yufkayı parçalayıp aralarına bu karışımdan gezdirip tepsiye yerleştirin![]() ![]() Semizotunu irice kıyıp lor peyniri ile karıştırın ve istediğiniz baharatları ekleyin Bunun yarısını fırın kabındaki yufkaların üzerine yayın![]() ![]() Tekrar 3-4 yufkayı parçalayıp aralarını soslayarak üzerine serin Kalan semizotlu karışımı üzerine yayın![]() ![]() 4-5 yufkayı son olarak parçalayıp yerleştirin ![]() ![]() En sona da 1 bütün yufkayla üzerini örtün bıçakla birkaç yerinden delin kalan sosu üzerine gezdirin Susam ve çörek otu serpin Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin![]() ![]() Pişip ılınınca büyük başka bir tepsiye ters çevirin İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() Alıntı |
|
|
|