![]() |
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
http://4.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+058.jpg Baklava Yufkasıyla Semizotlu Lorlu Börek: Malzemeler: Bir paketten az baklava yufkası(Marketlerde satılıyor) 2 demet semizotu 1 su bardağı böreklik lor peyniri (ben sütü kestirip kendim yapmıştım) 2 yumurta 2 su bardağı süt 3/4 su bardağı sıvıyağ 1 kabartma tozu. tuz isteğe göre nane.karabiber. pulbiber Yapılışı: Önce fırın kabını yağlayın.1 adet baklavalık yufkayı serin buarada 2 yumurta.2 bardak süt.sıvıyağ. kabartma tozu ve biraz tuzu bir kasede çırpın.3-4 tane yufkayı parçalayıp aralarına bu karışımdan gezdirip tepsiye yerleştirin. http://2.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+045.jpg Semizotunu irice kıyıp lor peyniri ile karıştırın ve istediğiniz baharatları ekleyin.Bunun yarısını fırın kabındaki yufkaların üzerine yayın. http://3.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+046.jpg Tekrar 3-4 yufkayı parçalayıp aralarını soslayarak üzerine serin.Kalan semizotlu karışımı üzerine yayın. http://3.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+048.jpg 4-5 yufkayı son olarak parçalayıp yerleştirin. http://3.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+050.jpg En sona da 1 bütün yufkayla üzerini örtün.bıçakla birkaç yerinden delin.kalan sosu üzerine gezdirin.Susam ve çörek otu serpin.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. http://2.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+054.jpg http://3.bp.blogspot.com/_fm_FEOA3By...0/inci+056.jpg Pişip ılınınca büyük başka bir tepsiye ters çevirin.İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.