Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dilimleri, elmalı, milföy

Elmalı Milföy Dilimleri

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy Dilimleri





Elmalı milföy dilimleri tarifi - Elmalı milföy yapılışı

Malzemeler ;

* 9 Adet Kare Milföy Hamuru
* 3 Adet (Orta Boy) Elma
* 2 Tatlı Kaşığı Şeker
* 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
* 1 Çay Kaşığı Tarçın

Yapılışı ;

* Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın
* Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha üçerli sıra halinde bir kare oluşturacak şekilde dizin (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
* Hamurları oklava yardımı ile hafifçe açın
* Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın
* Yaklaşık 1 - 15 cmlik dilimler kesin ve tepsiye dizin (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
* 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin


Alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.