![]() |
Elmalı Milföy Dilimleri
Elmalı milföy dilimleri tarifi - Elmalı milföy yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler ; * 9 Adet Kare Milföy Hamuru * 3 Adet (Orta Boy) Elma * 2 Tatlı Kaşığı Şeker * 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz * 1 Çay Kaşığı Tarçın Yapılışı ; * Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek. elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın. * Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha. üçerli sıra halinde. bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin) * Hamurları. oklava yardımı ile hafifçe açın. * Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın. * Yaklaşık 1 - 1.5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok) * 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.