Patates Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler : * 3 su b un* 1 yumurta * tuz suİç harcı için: * 3 patates * tuz kırmızı biberÜzeri için: * 100 gr tereyağı * toz kırmızı biber sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Un tuz yumurta su ile hamur yogurun Patatesi haslayin ezin tuz karabiber kirmizi toz biber kuru nane ekleyip patatesli harci hazirlayin Klasik manti inleciginde hamurunuzu acinhamuru ikiye katlayip 3-4 parmak genisliginde uzunlamasina kesin kesinlen hamurlarin her birine uzunlamasina patatesli harctan yerlestirin hamurun bir kenarina yumurta beyazi yada su sürerek sIkica kapatin ![]() bir oklava yardimi ile hamurlarin aralarini esit büyüklükte birakarak iyice bastirin bastirdiginiz yerlerden kesin Kaynamis tuzlu suda 4-5 dakika pisirip suyunu süzerek alin Üzerine sarimsakli yogurt ve tereyaginda kizdirilmis toz biberli sosuda ilave edip servis yapin![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|