Karidesli Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Makarna TarifiKaridesli Makarna Nasıl Yapılır?-Karidesli Makarna Tarifi-Karidesli Makarna Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)1 Porsiyon 480 Kalori * 1 Paket Burgu Makarna * 500 gr Ayıklanmış Karides * 1 Su Bardağı Domates Ezmesi * 1 Taze Soğan * 1 Dilim Limon * 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi * 1 Çorba Kaşığı Galeta Unu * 2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz * TuzBirkaç Karabiber Tanesi Yapılışı: Karidesli Makarna 1 - Karabiber taneleri1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın![]() 2 - Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın Karidesleri ilave edin 3 - Makarnayı diri kıvamda haşlayın Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin
|
|
|
|