![]() |
Karidesli Makarna Tarifi
Karidesli Makarna Nasıl Yapılır?-Karidesli Makarna Tarifi-Karidesli Makarna Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)1 Porsiyon 480 Kalori * 1 Paket Burgu Makarna * 500 gr Ayıklanmış Karides * 1 Su Bardağı Domates Ezmesi * 1 Taze Soğan * 1 Dilim Limon * 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi * 1 Çorba Kaşığı Galeta Unu * 2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz * TuzBirkaç Karabiber Tanesi Yapılışı: Karidesli Makarna 1 - Karabiber taneleri1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün.1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın.Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın. 2 - Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin.Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin.Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın.Karidesleri ilave edin. 3 - Makarnayı diri kıvamda haşlayın.Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin.Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.