Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kavurmalı Makarna TarifiKuzu Kavurmalı Makarna Nasıl Yapılır?-Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi-Kuzu Kavurmalı Makarna Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER (4-6 Kişilik) * 600 gr Sotelik Kuzu Eti * 150 gr Arpacak Soğanı veya Normal Soğan * 3 Diş Sarmısak * 1 Adet Kereviz * 1 Adet Havuç * 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr ) * 1 Adet Kuru Kırmızı Biber * 60 gr Margarin * 2 Adet Defne Yaprağı * Kekik * 40 gr Kuru Üzüm * 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz * 1 Paket Makarna (500 gr ) * 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 100 gr Kaşar Peynir Yapılışı: Kuzu Kavurmalı Makarna 1 - Soğanı soyup kıyın Sarmısağı ezin Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın Domateslerin suyunu süzün çıkan suyu saklayın Domatesleri küçük küçük doğrayın Acı biberi incecik kıyın 2 - Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun Soğan sarmısak kereviz havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin 3 - Domatesleri ekleyin bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin Tuz defne kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım 4 - Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın Süzün servis tatırın 5 - Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın 6 - 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın 2 adet portakal 2 adet elma 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın 7 - Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis
|
|
|
|