![]() |
Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi
Kuzu Kavurmalı Makarna Nasıl Yapılır?-Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi-Kuzu Kavurmalı Makarna Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER (4-6 Kişilik) * 600 gr. Sotelik Kuzu Eti * 150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan * 3 Diş Sarmısak * 1 Adet Kereviz * 1 Adet Havuç * 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.) * 1 Adet Kuru Kırmızı Biber * 60 gr Margarin * 2 Adet Defne Yaprağı * Kekik * 40 gr Kuru Üzüm * 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz * 1 Paket Makarna (500 gr.) * 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 100 gr Kaşar Peynir Yapılışı: Kuzu Kavurmalı Makarna 1 - Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün. çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın. 2 - Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan. sarmısak. kereviz. havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin. 3 - Domatesleri ekleyin. bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz. defne. kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım. 4 - Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün. servis tatırın. 5 - Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın. 6 - 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal. 2 adet elma. 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 7 - Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.