ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573664)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:29 PM

Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi
 


Kuzu Kavurmalı Makarna Nasıl Yapılır?-Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi-Kuzu Kavurmalı Makarna Yapılışı

GEREKLİ MALZEMELER (4-6 Kişilik)

* 600 gr. Sotelik Kuzu Eti
* 150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
* 3 Diş Sarmısak
* 1 Adet Kereviz
* 1 Adet Havuç
* 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
* 1 Adet Kuru Kırmızı Biber
* 60 gr Margarin
* 2 Adet Defne Yaprağı
* Kekik
* 40 gr Kuru Üzüm
* 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
* 1 Paket Makarna (500 gr.)
* 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 100 gr Kaşar Peynir
Yapılışı:
Kuzu Kavurmalı Makarna




1 - Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün. çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın.
2 - Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan. sarmısak. kereviz. havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.
3 - Domatesleri ekleyin. bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz. defne. kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım.
4 - Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün. servis tatırın.
5 - Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.
6 - 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal. 2 adet elma. 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
7 - Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.