Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Fırın Makarna TarifiPatlıcanlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır?-Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi-Patlıcanlı Fırın Makarna Yapılışı MALZEMELER · 1 paket spagetti makarna · 100gr Bezelye· 2 adet tapon patlıcan · 100gr Kuşbaşı dana eti ( küçük doğranmış)· 250gr dil peyniri · 4 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri · 5 adet olgun domates · 1 çay bardağı un · 1 çay bardağı zeytinyağı · 1 diş sarımsak · fesleğen · tuz · karabiber YAPILIŞI: Fesleğenle sarımsağı doğrayıp bir tencerede zeytinyağının yarısı ile hafifçe kızartınız Rendelenmiş domatesleri ilave ediniz Daha sonra doğranmış etleri ekleyiniz Son olarak tuz karabiber ve bezelyeleri katarak orta ateşte ağzı kapalı olarak 45 dakika pişiriniz Bu arada patlıcanları dilimleyerek tuzlu suda ( 10-15 dakika kadar ) bekletiniz Kurulayıp kalan yağın bulunduğu tavada kızartınız Makarnayı paketteki tarife uygun olarak haşladıktan sonra süzüp sosla karıştırınız Dil peyniri ile küçük parçalar halindeki etleri ilave edin Fırına giren kabın dibine bir sıra patlıcan üstüne soslu makarnayı koyun Aynı işlemi bir kere daha tekrarlayıp üzerini rendelenmiş kaşar peyniri döküp 200 derece fırında 15 dakika üstü kızarana kadar pişirip servis yapın
|
|
|
|