Beyinli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyinli Pilav TarifiBeyinli Pilav Tarifi Resimli Beyinli Pilav Tarifi Beyinli pilav nasıl yapılır Beyinli pilav Yapılışı Malzemeler: 2 bardak pirinç 4 bardak et suyu 1 sığır veya 2 koyun beyni 3 kaşık tereyağı ![]() tuz baharat ![]() ![]() Yapılışı: ilk olarak beyinlerin zarlarını çıkarıp temizleyelim Daha sonra bu beyinleri küp şeklinde doğrayalım ve kaynattığımız et suyunun içine atalım![]() Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra beyinli et suyunun kaynaması için biraz bekleyelim Su kaynayınca pirinçleri tuz ve baharatlarla birlikte katalım Kısık ateşte pirinçlerin pişmesinin bekleyelim ve pişme işlemi bittikten sonra yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyelim![]() Pilavın demlenme aşaması tamamlandıktan sonra servis edebiliriz
|
|
|
|