Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyinli, pilav, tarifi

Beyinli Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyinli Pilav Tarifi





Beyinli Pilav Tarifi

Resimli Beyinli Pilav Tarifi
Beyinli pilav nasıl yapılır
Beyinli pilav Yapılışı

Malzemeler:

2 bardak pirinç
4 bardak et suyu
1 sığır veya 2 koyun beyni
3 kaşık tereyağı
tuz
baharat




Yapılışı:

ilk olarak beyinlerin zarlarını çıkarıp temizleyelim Daha sonra bu beyinleri küp şeklinde doğrayalım ve kaynattığımız et suyunun içine atalım

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra beyinli et suyunun kaynaması için biraz bekleyelim Su kaynayınca pirinçleri tuz ve baharatlarla birlikte katalım Kısık ateşte pirinçlerin pişmesinin bekleyelim ve pişme işlemi bittikten sonra yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyelim

Pilavın demlenme aşaması tamamlandıktan sonra servis edebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.