Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ravent Elma Marmelatinin YapilisiElma Marmelatı Nasıl Yapılır? MALZEME 450 ml alan 3 kavanoz için: 700 g ravent ![]() 1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith yaklaşık 200 g)![]() 6 çorba kaşığı limon suyu ![]() 200 ml elma suyu ![]() 600 g pratik reçel şekeri ![]() Yapılışı: 1 Raventi ayıklayın uçlarını kesin Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın Raventleri kıyın Elmadan 3 dilim kesin gerisini kıyın Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun kapağını kapatın kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir)![]() 2 Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g 5 çorba kaşığı limon suyu katın Püreyi soğumaya bırakın![]() 3 Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün 1'er elma dilimi yerleştirin Kavanozları kapatın alıntı |
|
|
|