ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573329)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:55 PM

Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi
 


Elma Marmelatı Nasıl Yapılır?

MALZEME

450 ml alan 3 kavanoz için:

700 g ravent.
1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith. yaklaşık 200 g).
6 çorba kaşığı limon suyu.
200 ml elma suyu.
600 g pratik reçel şekeri.

Yapılışı:

1. Raventi ayıklayın. uçlarını. kesin. Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın. Raventleri kıyın. Elmadan 3 dilim kesin. gerisini kıyın. Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun. kapağını kapatın. kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir).

2. Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g. 5 çorba kaşığı limon suyu katın. Püreyi soğumaya bırakın.

3. Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın. kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın. Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın. Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün. 1'er elma dilimi yerleştirin. Kavanozları kapatın.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.