![]() |
Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi
Elma Marmelatı Nasıl Yapılır? MALZEME 450 ml alan 3 kavanoz için: 700 g ravent. 1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith. yaklaşık 200 g). 6 çorba kaşığı limon suyu. 200 ml elma suyu. 600 g pratik reçel şekeri. Yapılışı: 1. Raventi ayıklayın. uçlarını. kesin. Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın. Raventleri kıyın. Elmadan 3 dilim kesin. gerisini kıyın. Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun. kapağını kapatın. kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir). 2. Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g. 5 çorba kaşığı limon suyu katın. Püreyi soğumaya bırakın. 3. Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın. kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın. Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın. Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün. 1'er elma dilimi yerleştirin. Kavanozları kapatın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.