Kereviz Pane Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Pane TarifiMALZEMELER 1 Kg iri Kereviz100 gr Un (2/3 su bardağı)1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tuz Karabiber2 Adet Yumurta 60 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı)3-4 Dilim Limon 60 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)HAZIRLANIŞI Kerevizleri soyun ikiye bölün 1 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin![]() Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın ![]() Soğuk suya tutup süzün Kağıt havlu ile kurulayın Tuz ve karabiber serpin![]() İlk önce una sonra çirpilmiş yumurtaya en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin![]() Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın![]() Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın
|
|
|
|