![]() |
Kereviz Pane Tarifi
MALZEMELER 1 Kg. iri Kereviz 100 gr. Un (2/3 su bardağı) 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tuz. Karabiber 2 Adet Yumurta 60 gr. Galeta Unu (1/2 su bardağı) 3-4 Dilim Limon 60 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri 150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı) HAZIRLANIŞI Kerevizleri soyun. ikiye bölün. 1 cm. kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın. Soğuk suya tutup süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. İlk önce una. sonra çirpilmiş yumurtaya. en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin. Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.