|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, fırında, ispanak, patatesli, peynirli, tarifiresimli |
Peynirli Patatesli Fırında İspanak Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patatesli Fırında İspanak Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 1 kg ıspanak 2 soğan 2 havuç 1 kabak 3 diş sarımsak tuz karabiber nane kırmızıbiberaz zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 adet patates isterseniz bir parça sucuk Üzerine: 2 yumurta 1 bardak süt 200 gr peynir yarım bardak yoğurt nane pulbiber ve kaşar peyniriYapılışı: Önce ıspanakları yıkayın doğrayın Soğanları ve sarımsakları da doğrayın zeytinyağda kavurmaya başlayın Havuç ve kabağı rendeleyip içine ekleyin Bunlar biraz kavrulunca ıspanağı ekleyin pişirin![]() Pişirdiğiniz bu malzemeyi yağlanmış borcama yayın ve bir kenara alın ![]() ![]() 4 adet patatesi soyup küp küp doğrayın ve az sıvıyağda kavurun Sucukları da küp doğrayıp patateslere ekleyin birlikte biraz döndürün ki sucuğun kokusu patateslere geçsin Bunları borcamdaki ıspanağın üzerine yayın ![]() Üzeri için yumurtaları sütü peyniri yoğurdu ve baharatları karıştırın Bu malzemeyi de patateslerin üstünü tamamen kaplayacak şekilde yayın ve ısıtılmış fırına verin 15 - 20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp kaşar rendesi serpiştirin Tekrar fırına verin Kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|