Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Karnabaharlı Makarna TarifiAcılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabahar Makarnası tarifi Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı ![]() Malzemeler: * 225 gr kalem (penne) makarna * 2 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı * 1 kuru soğan yemeklik doğranmış* 3 sarımsak kıyılmış* 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla) * 1 karnabahar yaklaşık 340 gr 2 5 cm’lik parçalar halinde doğranmış* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım) * 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz * 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu * Tuz ve elde çekilmiş karabiber Hazırlanması: * Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün![]() * Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin![]() * Zeytinyağını soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun![]() * Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin ![]() * Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin Su az gelirse kalanı da ekleyin![]() * Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri maydanozu ve limon suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz
|
|
|
|