![]() |
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabahar Makarnası tarifi Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 225 gr kalem (penne) makarna * 2 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı * 1 kuru soğan. yemeklik doğranmış * 3 sarımsak. kıyılmış * 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla) * 1 karnabahar. yaklaşık 340 gr. 2.5 cm’lik parçalar halinde doğranmış * Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım) * 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz * 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu * Tuz ve elde çekilmiş karabiber Hazırlanması: * Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün. * Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. * Zeytinyağını. soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun. * Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin. * Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin. * Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri. maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.