ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572966)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:48 PM

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
 


Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi

Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan. yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak. kıyılmış
* 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla)
* 1 karnabahar. yaklaşık 340 gr. 2.5 cm’lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber

Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin.
* Zeytinyağını. soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun.
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin.
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.
* Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri. maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.