Yeşil Taze Fasülye Kızartması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Taze Fasülye Kızartması Tarifi karabiber[*]Kızartmak için sıvıyağ[*]1 litre kaynar su[*]1 litre buzlu su[/list]Hazırlanışı![]() [*]Taze fasulyelerin kılçık ve saplarını temizleyip yıkayın [*]Tencereye kaynar suyu alıp fasulyeleri 5 dakika haşlayın [*]Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu su dolu kabın içerisine koyun [*]5 dakika beklettikten sonra fasulyeleri süzüp kurulayın [*]Yayvan bir kabın içerisinde tuz karabiber un kabartma tozu ve suyu karıştırın [*]Ayrı bir kâseye yumurtayı kırıp iyice çırpın [*]Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın [*]Fasulyeleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın [*]Kızgın yağda önlü arkalı kızartın [*]Kızaran fasulyelerin fazla yağını almak için havlu kâğıt üzerine çıkarın [*]Ketçap ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|